STUDIO

Het Iyengar Yoga Centrum en Praan vzw zijn gevestigd in het trendy Antwerpen-Zuid. Ze beschikken over drie mooie ruimtes:

  • een grote ruimte van 60 m2 verscholen achter de huizen en die vroeger nog tot de paardenstallen van de stad behoorde. Deze is zeer rustig om in te werken.

  • een kleinere ruimte van 30 m2 

Daarnaast is er nog een kleedruimte en twee toiletten. 

De ruimtes kunnen apart of samen gehuurd worden. Voor meer informatie klik hier


TEAM

DSC_1554 2 (1).jpg

Ann Brosens

Aanvankelijk koos Ann voor een muziekopleiding aan het Lemmensinstituut in Leuven en doceerde ze een 10-tal jaar de “klassieke gitaar” aan het conservatorium van haar geboortestad, Leuven. Tijdens een sabbatjaar in 1995 maakte ze in India, aan de bron van de Ganges (Gangotri), kennis met de Iyengar Yoga methode. Deze intens inspirerende ontmoeting stuurde haar leven dan ook meteen in een andere richting. De overgang van muziek naar yoga voelde voor haar zeer natuurlijk aan. In het eerste ligt de geest verzonken in de muziek, in het tweede in zichzelf.

Na haar omscholing in o.a. Amsterdam, Keulen en Pune (moederinstituut in India) opende ze in 2002 het “Iyengar Yoga Centrum” in Antwerpen waar ze nog steeds dagelijkse lessen verzorgt. In 2012 is ze medeoprichtster van de vzw Praan.

Ondertussen behaalde Ann het junior intermediate 3 certificaat.

Ilythyia De Ligniere

Ilythyia groeide op in een dansante familie en de appel viel niet ver van de boom. Tussen al dat dans- en choreografisch talent heeft Ilythyia haar eigen weg gezocht en gevonden. Ze leerde muziek (cello), studeerde dans aan het 'HID' en behaalde haar 'Master in Choreografie' aan 'Leeds University' (UK) . Voor haar eindwerk trok ze naar Nigeria, Lagos om te onderzoeken hoe een interculturele collaboratie haar persoonlijke choreografische stijl kon beïnvloeden en verrijken. Terug in Belgïe werkte ze als danser, choreograaf en pedagoog in binnen- en buitenland. Sinds 2007 volgt ze Iyengar Yogales bij Ann met wie ze Praan vzw oprichtte. Ilythyia is mama van twee zoontjes en studeert aan het Iyengar Yoga Instituut onder leiding van Rita Keller. 

Sylvana BongioanNi

Silvana kwam met yoga in aanraking in haar geboorteland Argentinië, waar ze zich verdiepte in verschillende yogavormen. In 2006 vond ze in Antwerpen de stijl die voor haar alles omvat: 'Iyengar yoga', onder begeleiding van Ann. Ann's passie heeft Silvana geïnspireerd om zelf de Iyengar opleiding te volgen bij Rita Keller (Duitsland) en in 2016 behaalde ze haar Junior 1 certificaat. Momenteel combineert Silvana het familieleven en yoga, terwijl ze zich voorbereidt op het examen van Junior 2.

 

Eric KeiSers

Na jarenlang actief te zijn geweest in de lichamelijke vorming, de bewegingswetenschappen en coaching van topsport gymnasten bij Turnsport Vlaanderen, was Eric op zoek naar nieuwe bewegingsvormen.
Al vlug vond hij een boeiend alternatief door het beoefenen van Iyengar Yoga.
Onder impuls van Ann waagde hij zich aan de Iyengar opleiding in Duitsland.
De daar opgedane ervaringen en geleerde vaardigheden wil hij dan ook zeer graag met jullie delen.
 

Ann Lauwereys

Ann startte in 2003 met yoga bij Ann Brosens waar ze momenteel nog steeds les volgt. De driejarige lerarenopleiding in Duitsland o.l.v. Rita Keller gaf haar de kans zich meer te verdiepen in Iyengar yoga. Geïnteresseerd in de fysiologie van het lichaam volgde ze aansluitend de tweejarige Shiatsu opleiding bij Jan Vervecken. Jaarlijks begeleidt Ann een yoga-wandelreis in de woestijn die door "Anders Reizen” georganiseerd wordt.

 

ALEXANDRA GERICKE

Alexandra is afkomstig uit Zuid-Duitsland en skiede in de Duitse nationale ploeg. Dit bracht haar op twintigjarige leeftijd naar Salt Lake City in de VS. Ze verbleef daar uiteindelijk twaalf jaar en trainde er intensief in een residentieel zencentrum. In die tijd begon ze ook yoga te beoefenen. Ze verhuisde in 2006 naar België. Hier kwam ze in aanraking met Iyengar yoga en voelde er onmiddellijk grote affiniteit mee. In Keulen volgde ze de lerarenopleiding bij Rita Keller. Naast yoga is Alexandra nauw betrokken bij de Zen Sangha in Gent, waar ze met haar man en twee dochtertjes woont.


Praan vzw:

Praan betekent universele levensenergie en wordt nergens anders zo mooi bezongen dan in het gelijknamige gedicht van Rabindranath Tagore.

Lid worden van Praan geeft je HET voordeeL DAT:

  • je krijgt vermindering op workshops en themareeksen georganiseerd door Praan
  • je steun wordt echt geapprecieerd!

Het Lidgeld is geldig van 1/9/2017 tot 1/9/2018 en bedraagt 30€.


Het filmpje van Matt Harding toont op een treffende maar ludieke wijze de betekenis van Praan. De muziek is van Garry Schyman en het gedicht wordt gezongen door Palbasha Siddique. Echt de moeite waard!

The same stream of life that runs through my veins night and day runs through the world and dances in rhythmic measures.
It is the same life that shoots in joy through the dust of the earth in numberless blades of grass and breaks into tumultuous waves of leaves and flowers.
It is the same life that is rocked in the ocean-cradle of birth and of death, in ebb and in flow.
I feel my limbs are made glorious by the touch of this world of life. And my pride is from the life-throb of ages dancing in my blood this moment.