STUDIO

Het Iyengar Yoga Centrum en Praan vzw zijn gevestigd in het trendy Antwerpen-Zuid.

Een grote ruimte van 60 m2 verscholen achter de huizen en die vroeger nog tot de paardenstallen van de stad behoorde.

Deze is zeer rustig om in te werken. 

Daarnaast is er nog een kleedruimte en twee toiletten. 


TEAM

DSC_1554 2 (1).jpg

Ann Brosens

Aanvankelijk koos Ann voor een muziekopleiding aan het Lemmensinstituut in Leuven en doceerde ze een 10-tal jaar de “klassieke gitaar” aan het conservatorium van haar geboortestad, Leuven. Tijdens een sabbatjaar in 1995 maakte ze in India, aan de bron van de Ganges (Gangotri), kennis met de Iyengar Yoga methode. Deze intens inspirerende ontmoeting stuurde haar leven dan ook meteen in een andere richting. De overgang van muziek naar yoga voelde voor haar zeer natuurlijk aan. In het eerste ligt de geest verzonken in de muziek, in het tweede in zichzelf. Na haar omscholing in o.a. Amsterdam, Keulen en Pune (moederinstituut in India) opende ze in 2002 het “Iyengar Yoga Centrum” in Antwerpen waar ze nog steeds dagelijkse lessen verzorgt. In 2012 is ze medeoprichtster van de vzw Praan. Momenteel studeert Ann verder bij Jayne Orton in Birmingham en bereidt ze zich voor op het senior examen.


Ilythyia De Ligniere

Na haar muziek opleiding -en dans opleiding heeft Ilythyia een 10-tal jaar als danser, choreograaf en pedagoog gewerkt in binnen- en buitenland. In 2007 maakte ze voor het eerst kennis met Ann en de de Iyengar Yoga methode. Ze geraakte geïnspireerd om de leraren opleiding te volgen bij Rita Keller, reisde naar Pune, en studeert verder voor Junior intermediate. De overgang van dans naar yoga voelde voor Ilythyia als vanzelfsprekend aan. Sinds 2010 geeft ze les bij iyoga. Samen met Ann richtte ze Praan vzw op, en helpt ze haar bij de dagelijkse werking van iYoga. 


Eric KeiSers

Na jarenlang actief te zijn geweest in de lichamelijke vorming, de bewegingswetenschappen en coaching van topsport gymnasten bij Turnsport Vlaanderen, was Eric op zoek naar nieuwe bewegingsvormen.
Al vlug vond hij een boeiend alternatief door het beoefenen van Iyengar Yoga.
Onder impuls van Ann waagde hij zich aan de Iyengar opleiding in Duitsland.
De daar opgedane ervaringen en geleerde vaardigheden wil hij dan ook zeer graag met jullie delen.

Screen Shot 2018-08-07 at 21.43.32 2.jpg
Attachment-1.jpeg
Fransesca+-+MG_4596.jpg
Profile.jpg
foto_bert.jpg
Profil.jpg
20190802_144303.jpg
FullSizeRender.jpg

FABIENNE HUYGEN

Fabienne heeft een achtergrond als danseres bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en doceert dans aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen. Na haar studies als danseres bleef ze op zoek naar de essentie van adem, bewustzijn, klank en beweging. Ze studeerde o.m. klassieke Indische dans, volgde een zangopleiding en verdiepte zich in yoga. Fabienne is een zeer veelzijdige persoon die ook sinds jaren als massagetherapeut werkt. Momenteel volgt ze de Iyengar yoga lerarenopleiding.


ELKE MOEREELS

Elke is van opleiding kinesiste en werkte de eerste 10 jaren intensief in de manuele -en orthopedische revalidatie. Tijdens een reis door Thailand, Pai, volgde ze een cursus Thai Medical Massage, wat haar motiveerde om in België een 4-jarige shiatsu opleiding te voltooien. De verwondering voor het Oosters denken met haar rituelen en gebed, bracht haar ook tot Iyengar Yoga. Yoga deed me eerst heel erg naar binnen kijken, na vele jaren ervaar ik het ook als naar buiten kunnen komen, verbinding maken met wat nu is".  Elke volgt de lerarenopleiding in Iyengar Yoga.


FRANCESCA CHIODI LATINI 

Francesca is een Italiaanse, professionele hedendaagse danseres. Tijdens haar opleiding aan het Koninklijke Conservatorium (BA Dans) in Antwerpen leerde ze Iyengar Yoga kennen. Het was toen een belangrijk en aanvullend vak in de opleiding en werd gegeven door Ann en Ilythyia. Lesgeven voelde voor Francesca altijd al aan als een natuurlijke expressie en communicatie met andere, en daarom is ze des te meer gemotiveerd om dit te doen met Yoga. Francesca zit in het laatste jaar van de drie-jarige lerarenopleiding.


JUNKO SUZUKI 

Junko’s bakermat ligt in Japan maar na omwegen via Singapore en Bangkok vestigde ze zich in 2005 in Antwerpen. Door haar unieke kennis van diverse culturen in Azie, werd ze meer en meer aangetrokken tot een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Junko heeft 20 jaar ervaring met yoga, via onderzoek van verschillende yoga stijlen kwam ze uiteindelijk terecht bij Iyengar Yoga. Ze houdt er van om zich te verdiepen in de alligment van het lichaam en meer specifiek op gezondheid van de wervelkolom. Junko zit in het laatste jaar van de drie-jarige lerarenopleiding. Ze spreekt zowel Engels, Thais en Japans.


BERT VAN MOORTEL 

Bert is oorspronkelijk bij Iyengar yoga aanbeland als een manier om te werken aan een betere lichaamshouding en fysieke conditie en ontdekte snel dat yoga ideaal is om te leren naar binnen kijken en de grenzen van het lichaam af te tasten, en daarbij mentale rust en tevredenheid te vinden in een turbulente wereld. Naast yoga bezig met tal van anders passies zoals hiken, fietsen, biolandbouw, koken, muziek, literatuur, talen studeren, astronomie, geologie, ecologie, … 


Zehra Proch

Zehra Proch, geboren in Duitsland, is danseres en choreografe van opleiding. Haar kennis over het lichaam verzamelde ze vanuit verschillende inspiratiebronnen zoals hedendaagse dans maar ook karate, feldenkreis en yoga. Via deze disciplines verdiepte Zehra niet alleen haar  inzichten over lichaam en geest maar eveneens verfijnde ze haar sensitiviteit om dieper te kunnen graven. Vooral de Iyengar Yoga methode was voor haar een grote steun en wegwijzer. Haar lessen worden gegeven in het Engels of Duits.


Lies Heirbaut

Al van kinds af aan zijn theater en dans twee kunstvormen die Lies bezig houden. Momenteel werkt ze voor Spelenderwijzer waar ze o.a. workshops brengt en voorstellingen maakt. Haar eerste kennismaking met Iyengar yoga, zo'n tien jaren geleden, voelde meteen aan als iets zeer complementair. "Yoga geeft me kracht, focus en precisie in mijn hoofd, het is puur en confronterend, het omarmt de stilte en ontsluiert de schoonheid van de traagheid. Het is het meest gezonde deel van mezelf." Momenteel volgt ze de Iyengar yoga lerarenopleiding.


Maria Callvilo

Maria groeide op in een klein dorpje onder de Spaanse zon die ze inruilde voor het regenachtige Engeland, om er als als au-pair te gaan werken, en om er engels te studeren. Terug in Spanje werd ze verliefd ,niet alleen op een man , maar ook op de Iyengar Yoga lessen van Guillermina de Castro. Leven’s kronkelwegen brachten Maria naar Antwerpen waar ze haar diploma behaalde in de gezondheidssector. Iyengar Yoga is voor haar een belangrijke hulp naar zelf-kennis, zelf-ontwikkeling en om voor zichzelf een levensvisie te kunnen formuleren. Maria zit in het derde jaar van de lerarenopleiding. Zij zal haar les geven in het Spaans, Engels of in het Nederlands.